Qui som

Història 

guifi· net  va començar l'any 2004 com un projecte tecnològic de telecomunicacions a la comarca d'Osona, Catalunya, per resoldre les dificultats d'accés a Internet de banda ambla a zones rurals deguda a la manca d'interès dels operadors tradicionals a oferir-hi serveis. A través de radioenllaços i amb l'autoorganizació dels veïns que voluntàriament van desplegar la xarxa van interconnectar diversos punts geogràfics per poder tenir accés a Internet a vivendes, oficines, granges, edificis públic, ... El projecte va anar creixent i la Generalitat de Catalunya li va atorgar el  Premi Nacional de Telecomunicacions l'any 2007.

La Fundació va néixer l'any 2008 gràcies a un grup de persones usuàries de  guifi·net que van decidir organitzar-se per a promoure i desenvolupar la xarxa amb la voluntat que sigués una infraestructura en igualtat de condicions per a totes les persones.

Des de l'any 2009, la xarxa Oberta, Lliure i Neutral guifi· net  compta amb sistemes orientats a la transparència, al manteniment i la millora de la infraestructura i la  gestió d'aquesta com a Bé Comú, fet que va ser mereixedor del  Premi de Banda Ampla de la Comissió Europea al 2015, en la categoria de Model innovador de finançament, negoci i inversió. Des de la Fundació impulsem l'aplicació de mecanismes de coordinació en col·laboració amb administracions locals, entitats i empreses que ofereixen serveis d'accés a Internet i les persones usuàries de la xarxa guifi· net .

Actualment, ens trobem en un moment de creixement

Defensem el Dret Humà d'Accés a Internet a través d'un model econòmic social i col·laboratiu, i creiem en les persones com a motor de transformació i canvi