Entrevista a Guifi.net a Ràdio Caldes de Montbui

Com entenem internet, quin projecte estem desenvolupant i quin és el nostre paper en l'àmbit de les telecomunicacions.

El dijous passat, 13 de desembre, el programa Capgirats de Ràdio Caldes va entrevistar a dues persones membres de la Fundació Guifi.net (la Clara Cusó i en Roger Garcia).

Durant l'entrevista s'explica quin és el model d'Internet que volem i com l'entenem des de l'ecosisitema Guifi.net: "Internet l'entenem com una interconnexió de xarxa pública" apuntava Roger. De fet, Internet és i ha de ser un dret humà i un recurs de fàcil accés per a tothom sense discriminacions de qualsevol tipus. Fàcil perquè com bé sabem hi ha operadores que no faciliten l'accés.

D'aquí l'origen del projecte de Guifi.net, l'any 2004, "quan un conjunt de persones voluntàries de la comarca d'Osona, sobretot de zones rurals, tenien dificultats d'accés a internet i van començar a desenvolupar una Xarxa Comunitària a través de radioenllaços connectant les diferents cases als nodes i així poder compartir l'internet que tenia una de les persones a través d'un ADSL" explicava Clara.

Actualment i al llarg dels anys els sistemes de telecomunicacions han evolucionat i canviat i actualment la infraestructura més important per on ens arriba internet és la fibra òptica. De fet, actualment la finalitat de Guifi.net és la de compartir la infraestructura, majoritàriament de Fibra Òptica, perquè considerem que "s'han d'eliminar les barreres d'accés perquè ha de ser exercitable per a tothom que ho vulgui" deia Clara. 

En aquest enllaç podeu escoltar l'entrevista completa: http://www.radiocaldes.cat/#!/programs/capgiratsdijousales18h/radiocaldes_podcast_6274

#FemXarxadeComuns

 

Comparteix la notícia a