Marata a punto de connectarse a la fibra óptica de guifi·net

La xarxa de comuns de guifi·net oferirà serveis a través de tres operadors

Aquest juliol tots els veïns i veïnes de Marata (Les Franqueses del Vallès) ja poden gaudir dels serveis d'Internet amb la xarxa mancomunada de Guifi·net a través de tres operadores

Després de diversos mesos de tasques de coordinació, planificació, permisos i desplegament, la xarxa de fibra òptica de guifi·net ja ha entrat en ple rendiment a les llars de Marata gràcies a l'impuls i cofinançament per part dels seus veïns i veïnes i el suport del Centre Cultural de Marata, la Fundació Guifi·net i les tres operadores que oferiran els serveis: Ticae, WaiFai i SomConnexió.

Les més de 40 llars i granges dispersades d'aquest nucli del Vallès Oriental ja poden contractar els serveis d'Internet d'alta capacitat de fins a 1Gbps a través de la xarxa de comuns. Una xarxa mancomunada, més sostenible i d'alta capacitat que ofereix serveis d'Internet i telefonia a través d'aquestes tres operadores de la zona.

 

D'aquesta manera s'aposta també per un model d'economia de proximitat i on la situació geogràfica i composició de disseminat no ha de ser un motiu de discriminació per poder accedir a Internet de qualitat en ple s.XXI. 

Per tant, totes aquelles cases i granges que ho vulguin, ja poden posar-se en contacte amb les operadores, consultar-ne els seus serveis i tarifes i poder gaudir dels serveis que ofereix la xarxa. 

El projecte, que ha tingut una gran participació econòmica per part de la ciutadania, assegura i fomenta que els veïns i veïnes que hagin ajudat a cofinançar el desplegament d'aquest model de xarxa, puguin gaudir d'una reducció i estalvi, de per vida, en la seva quota mensual.


Odoo • Imatge i text
Foto: Desplegament a Marata (Juliol, 2022)
Odoo • Imatge i text

Una xarxa de fibra òptica diferent, alternativa... 

Més sostenible

El nostre model aposta per la gestió i ús d'una sola infraestructura. Assegurem que no hi ha malbaratament de recursos ja que no es dupliquen infraestructures.

Participativa 

El model de xarxa afavoreix i assegura que la infraestructura és de tots els actors que hi han fet aportacions i la utilitzen, inclosa la mateixa ciutadania. Gestionem la xarxa com un bé comú.

Multioperadora

La xarxa es posa a disposició de totes aquelles operadores de la zona que hi vulguin oferir serveis. D'aquesta manera assegurem més oferta, preus assequibles i ajustats i evitem el monopoli.

La xarxa oberta, lliure i neutral

.

.

.

Vols saber-ne més?

No dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres:

fundacio@guifi.net


621 20 18 84


Comparte la notícia