La red Zuntz Optikoa Zumaia, lista para realizar las primeras conexiones

Los domicilios ubicados en Parolaldea, Larretxo y Ardantzabide podrán activar el servicio en marzo. Se prevé que todo el municipio disfrute de la fibra óptica antes de que acabe el año

Imatge d'Odoo i bloc de text

Zuntz Optikoa Zumaia (ZOZ) el projecte impulsat per l'Ajuntament de Zumaia juntament amb la Fundació Guifi·net per instal·lar fibra òptica a tot el municipi, aconsegueix les connexions necessàries per donar d'alta els seus primers usuaris.

ZOZ té per objectiu proporcionar accés a Internet de qualitat a través d'una xarxa de fibra òptica participativa, amb cobertura total al municipi i multioperador.

La construcció i gestió de la xarxa, gràcies a les aportacions de particulars, l'ajuntament i empreses, permet cobrir la totalitat del territori d'una manera sostenible i responsable amb el medi ambient, eliminant el desequilibri digital de la zona. A més, la presència de diferents operadors locals permet que l'usuari esculli entre diferents ofertes comercials a preus justos, reduint els costos i potenciant l'economia de la zona. 

Els domicilis i locals ubicats entre el Far i el Casc Antic tindran activat el servei abans de març i es preveu que tot el municipi gaudeixi de la fibra òptica abans que acabi l'any. Els futurs usuaris podran contractar el servei a través dels següents operadors: ABAILA, BIKOTEK, EVEL i MARA-EKIN.

Les persones que vulguin rebre més informació del projecte i/o conèixer la previsió d'arribada de ZOZ al seu domicili podran consultar-ho a la pàgina web https://www.labur.eus/ZOZ o truacant al +34 656 511 916.




Comparte la notícia