Lehenengo konexioak egiteko prest dago Zuntz Optkikoa Zumaia sarea

Parolaldeko, Larretxoko eta Ardantzabideko erabiltzaileei martxoan zehar aktibatuko zaie zerbitzua, eta aurreikusten da urtea amaitu aurretik zuntz optikoa herriko txoko guztietara iristea.

Imatge d'Odoo i bloc de text

Zuntz Optikoa Zumaia (ZOZ) el projecte impulsat per l'Ajuntament de Zumaia juntament amb la Fundació Guifi·net per instal·lar fibra òptica a tot el municipi, aconsegueix les connexions necessàries per donar d'alta els seus primers usuaris.

ZOZ té per objectiu proporcionar accés a Internet de qualitat a través d'una xarxa de fibra òptica participativa, amb cobertura total al municipi i multioperador.

La construcció i gestió de la xarxa, gràcies a les aportacions de particulars, l'ajuntament i empreses, permet cobrir la totalitat del territori d'una manera sostenible i responsable amb el medi ambient, eliminant el desequilibri digital de la zona. A més, la presència de diferents operadors locals permet que l'usuari esculli entre diferents ofertes comercials a preus justos, reduint els costos i potenciant l'economia de la zona. 

Els domicilis i locals ubicats entre el Far i el Casc Antic tindran activat el servei abans de març i es preveu que tot el municipi gaudeixi de la fibra òptica abans que acabi l'any. Els futurs usuaris podran contractar el servei a través dels següents operadors: ABAILA, BIKOTEK, EVEL i MARA-EKIN.

Les persones que vulguin rebre més informació del projecte i/o conèixer la previsió d'arribada de ZOZ al seu domicili podran consultar-ho a la pàgina web https://www.labur.eus/ZOZ o truacant al +34 656 511 916.




Comparteix la notícia a