El SAX2022 a tocar

Els propers dies 4, 5 i 6 de novembre la comuntiat guifi·net es trobarà a Madrid a l'espai Ecooo

Una edició amb molta presència d'alguns dels territoris amb més presència guifi·net 

La trobada de la comunitat guifi·net, que tindrà lloc exclusivament a l'Espai Ecooo, començarà el divendres 4 de novembre a les 19:30h amb una benvinguda informal i pica - pica amb els assistents que vagin arribant per celebrar que, després de dues edicions online, la comunitat recupera l'espai presencial. 

La següent jornada, dissabte 5 de novembre, a partir de les 9:00h l'espai acollirà diferents xerrades i dinàmiques on hi tindran molt pes alguns dels col·lectius i seccions locals de guifi·net amb més presència actualment a la península. Els col·lectius de Madrid, Astúries, Euskal Herria, Mataró Sense Fils i Barcelona. L'objectiu d'aquest SAX2022 és, precisament, potenciar i donar visibilitat a totes aquelles persones que han impulsat i que fan viu el projecte arreu del territori i oferir l'espai de trobada per compartir experiències, en quin estat estan, objectius que es plantegen i necessitats que puguin tenir.

Odoo • Text i Imatge

El mateix dissabte, abans de dinar, el SAX tindrà ocasió de conèixer i compartir l'experiència de les Xarxa de Ràdios Comunitàries de Barcelona, a càrrec de l'Efraín Foglia (membre de XRCM, de l'eXO.cat i de guifi·net). Durant La tarda del dissabte, començarà amb una breu diagnosi del projecte guifi·net a càrrec de la Fundació amb l'objectiu de revisar i recollir propostes de millores dels col·lectius i marcar possibles nous objectius. Seguidament, les tres xerrades sobre temàtiques seran: "Battlemesh, la convención internacional sobre redes comunitarias", a càrrec de Pedro Vílchez (eXO.cat); "Virtualización de servicios de provisión de internet", a càrrec de Roger Garcia (Ecosistema Glutec); "Rudimentos de programación de data planes en P4 con hardware de bajo coste", a càrrec de Víctor Oncins (eXO.cat).

Odoo • Imatge i text

L'última jornada, diumenge 6 de novembre, començarà amb la xerrada "Ejecuta tus procesos en la antena: edge computing" i que anirà a càrrec d'Antonio Pardo (enginyer i simpatitzant de guifi·net) i, seguidament, la segona xerrada "Cadena de bloques y contratos automáticos para la contabilidad de la red", a càrrec de Leandro Navarro (Professor de la UPC, membre d'APC.org i membre del Patronat de la Fundació guifi·net). 

Volem recordar que, l'espai de trobada, no vol ser exclusivament de la comunitat guifi·net, sinó que també vol ser un punt de trobada de i per a les persones vinculades, apassionades i interessades en l'àmbit de les telecomunicacions i la tecnologia que busquen poder facilitar-ne l'abast a tothom per millorar el seu dia a dia. A més, també vol ser un lloc on persones i iniciatives vinculades a l'economia social i que aposten nous models de consum i sobiranies compartides puguin compartir experiències, funcionament, projectes i reptes de futur. 

Al llarg del que queda de setmana, aquelles persones que encara no us heu inscrit, teniu temps de fer-ho fins el dimarts 1 de novembre a través de la pàgina web del SAX2022 així com també ajudar-nos a compartir i fer difusió a les xarxes socials.

Des de la Fundació guifi·net us saludem de nou amb molta il·lusió de tornar-nos a trobar i de continuar teixint la xarxa de comuns arreu del territori amb la finalitat de millorar el dia a dia de les persones.

Comparteix la notícia a