Seminari

Vic va acollir el tancament de les jornades Mapathon de Catalunya

El passat 16 de febrer la Fundació guifi·net vam tenir ocasió de participar al seminari "Mapa de l'ecosistema català d'innovació" organitzat per l'Àrea d'Emprenedoria i Formació del Departament d'Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya.

La trobada, que va tenir lloc a les instal·lacions del Centre Tecnològic Beta de la Universitat de Vic i al Viver d'Integració Tecnològica (VIT) de Creacció de Vic, tenia per objectiu mostrar diversos exemples d'innovació i bones pràctiques d'empreses i/o entitats del territori. Les escollides van ser: Girbau Lab, Fundació Universitària del Bages (UManresa), Proquímia i guifi·net

La sessió, sota el nom de Mapathon, va estar moderada per Alfons Cornella (consultor d'innovació) i va suposar un espai no només per mostrar les experiències de les empreses i entitats esmentades, sinó que també per compartir, debatre i reflexionar, entre altres qüestiones, sobre la necessitat de millorar mètriques i disposar d'espais ciutadans, de construir millor o nous relats, de canviar formes de treball o de com i de quina manera s'aposta pel talent. 

Odoo • Text i Imatge
Font: Creacció
Odoo • Imatge i text

Font: Girbau Lab

Mapathon és el nom que han rebut les diferents jornades que s'han celebrat en altres punts del territori català escollits com a zones amb projectes innovadors. A part de la jornada de Vic, el Mapathon també s'ha celebrat a Reus, Lleida, Palau d'Anglesola, Girona i Salt, on s'han donat a conèixer 26 empreses i entitats d'aquests territoris. 

L'objectiu de promoure un ecosistema de suport emprenedor català, incentivant sinergies i facilitant o exportant instruments que permetin una millora en l'impacte de les iniciatives en marxa s'ha assolit positivament i de manera col·lectiva. 


 

Comparte la notícia